• FavoRetro drivs av mig, Anna Preutz. Jag är smyckesdesigner, formgivare och konstnär, färgjunkie, nostalgiker och ett stort fan av retro och tysk keramik. FavoRetro är min arena där allt som jag brinner för får spelrum, där både mitt konstnärsskap, coola retroprylar och nya produkter får plats. Som en godispåse fylld med färg, form och finheter!

  • Jag använder ofta återbrukade delar i mina smycken. Det är nåt som händer när ett objekt får ett nytt sammanhang, men fortfarande bär med sig sin historia. Som till exempel vintageknappen. Knappar ger oändliga möjligheter med sina former, färger och strukturer. Här har tre stycken blivit en ring med 60-talets grafiska mönster som inspiration.

  • Just nu är butiken stängd och nyöppnar senare i år. Då ska min egen formgivning få ordentligt med utrymme. Tills dess kan du köpa ett urval av mina smycken och kort i webshoppen. Där finns även alla nyinköpta produkter. De tyska vaserna är nedpackade i väntan på att butiken öppnar, men du hittar massor av annan retro i Traderabutiken.